najbolji sajt za audio knjige

Najbolji sajtovi za audio knjige: Uživajte u čarima slušanja literature

Koji je najbolji sajt za pretplatu na audio knjige zavisi od mnogo faktora. Danas ćemo uporediti najboljih pet na našim prostorima.

Uvod

Danas, kada smo konstantno u pokretu, audio knjige predstavljaju idealan način da uživamo u književnosti dok obavljamo druge aktivnosti. Bilo da vozimo, šetamo, vežbamo ili se samo opuštamo, audio knjige omogućavaju nam da na praktičan način proširimo naša znanja i obogatimo dušu. Ako ste u potrazi za najboljim sajtovima za audio knjige na srpskom jeziku, ovaj članak je za vas. Predstavljamo vam top 5 sajtova koji će zadovoljiti vašu želju za književnim uzicima.

Audio Knjige Online

Audio knjige online je najraznovrsniji portal sa širokim spektrom naslova iz raznih kategorija. Na njemu dominiraju, krimići, ljubavni, drame, trileri i još mnogo drugih romana. Audio knjige online je jedan od venom najpristupačnijih portala sa pretplatom na balkanu uzimajući u obzir da je trenutno velika AKCIJA 50% Popusta ako se pretplatite na celu godinu za samo 49,95 EUR.

Iskoristi akciju i pretplati se

Audible

Audible je jedan od najpoznatijih sajtova za audio knjige na svetu. Iako je većina naslova na engleskom jeziku, Audible nudi i veliki broj audio knjiga na srpskom jeziku. Sa preko 200.000 naslova u ponudi, ovaj sajt pruža neograničene mogućnosti za ljubitelje književnosti.

eKnjiga.org

eKnjiga.org je domaći sajt koji se fokusira na promovisanje srpske književnosti. Ovaj sajt nudi veliki broj besplatnih audio knjiga na srpskom jeziku, koje možete preslušati na vašem računaru ili mobilnom telefonu. U ponudi se nalaze razni žanrovi, od klasika do savremenih dela.

Besplatne audio knjige

Besplatne audio knjige je YouTube kanal koji nudi širok spektar audio knjiga na srpskom jeziku. Ovde možete naći kako klasična dela, tako i savremene romane, priče, poeziju i još mnogo toga. Prednost ovog kanala je što su sve audio knjige besplatne i dostupne bez ograničenja.

Audio Knjige Online Yoututbe kanal

OverDrive

OverDrive je servis koji omogućava korisnicima da pozajme audio knjige i e-knjige preko svoje lokalne biblioteke. Ukoliko vaša biblioteka podržava ovaj servis, možete pristupiti velikom broju naslova na srpskom jeziku. Potrebno je samo da se registrujete sa vašom članskom karticom i uživate

Šta su audio knjige?

Audio knjige su snimljene verzije knjiga koje možete slušati putem raznih uređaja, poput pametnih telefona, tableta, računara ili specijalizovanih plejera za audio knjige. One predstavljaju sjajan način da uživate u književnosti bez potrebe za čitanjem. Audio knjige obuhvataju različite žanrove i teme, od klasika do savremenih dela, kao i obrazovne i stručne literature.

Prednosti slušanja audio knjiga

Slušanje audio knjiga ima mnoge prednosti u odnosu na tradicionalno čitanje. Neke od najvažnijih prednosti su:

 1. Multitasking: Možete slušati audio knjige dok obavljate druge aktivnosti, poput vožnje, šetnje, vežbanja ili kućnih poslova.
 2. Poboljšanje veština slušanja i razumevanja: Audio knjige mogu pomoći u razvijanju veština slušanja i razumevanja, posebno ako slušate knjige na stranom jeziku.
 3. Pristupačnost: Audio knjige su odličan izbor za osobe sa oštećenjem vida ili disleksijom, koji imaju poteškoća sa čitanjem.
 4. Zabava: Slušanje audio knjiga može biti zabavnije od čitanja, jer profesionalni naratori dodaju emotivnu dimenziju delu svojim glasovnim izražajem.

Kako izabrati pravi sajt za pretplatu na audio knjige?

Pri izboru sajta za audio knjige, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

 1. Ponuda naslova: Izaberite sajt koji nudi širok izbor audio knjiga u žanrovima i temama koji vas zanimaju.
 2. Jezik: Ukoliko želite audio knjige na srpskom jeziku, potražite sajtove koji imaju bogatu ponudu naslova na srpskom jeziku.
 3. Cena: Uporedite cene i opcije pretplate na različitim sajtovima kako biste pronašli najpovoljniju opciju za vas.
 4. Kvalitet snimaka: Odaberite sajt koji nudi visokokvalitetne snimke, sa jasnim i razumljivim naracijama.
 5. Kompatibilnost sa uređajima: Proverite da li sajt za audio knjige podržava uređaje koje koristite, poput pametnih telefona, tableta, računara ili specijalizovanih plejera za audio knjige.
 1. Mogućnost preuzimanja: Neki sajtovi nude mogućnost preuzimanja audio knjiga kako biste ih mogli slušati offline, što je korisno ako nemate konstantan pristup internetu.
 2. Recenzije i ocene: Pre nego što se odlučite za sajt, pročitajte recenzije i ocene drugih korisnika kako biste stekli uvid u kvalitet sadržaja i korisničko iskustvo.

Kada uzmete u obzir sve ove faktore, lakše ćete doneti odluku o izboru najboljeg sajta za audio knjige koji će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam da uživate u književnosti na jedan sasvim nov i praktičan način.

Više o audio knjigama: vikipedija